Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ, με την υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, σας προσκαλεί σε:
Ενημέρωση-συζήτηση με θέμα την ψηφιοποίηση επιστημονικών συγγραμμάτων για τις ανάγκες των φοιτητών/τριών με προβλήματα όρασης, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η Αναπληρώτρια Πρύτανη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ΑΠΘ Καθηγήτρια κα Δ. Κλαβανίδου και ο Πρόεδρος της ΕΚΠΥ ΑΠΘ Καθηγητής κ. Θ. Αγοραστός.
Θα γίνει σύντομη παρουσίαση της Δράσης AmeLib του Συνδέσμου των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών από την εκπρόσωπο του Πάντειου Πανεπιστημίου που υλοποίησε το έργο κ. Ε. Δαφέρμου και ενημέρωση σχετικά με την συμμετοχή του ΑΠΘ στο Πρόγραμμα αυτό από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ κ. Α. Νάστα.
Στη συνέχεια θα αναπτυχθεί εκτενώς από τους φοιτητές του ΑΠΘ κ.κ. Α. Κουμτζή και Κ. Κραχτόπουλο η πρωτοβουλία υποστήριξης φοιτητών/τριών του ΑΠΘ με προβλήματα όρασης μέσω δημιουργίας δικτύου εθελοντών φοιτητών/τριών, που θα εκπαιδευτεί και θα αναλάβει την ψηφιοποίηση επιστημονικών συγγραμμάτων για τις ανάγκες όλων των φοιτητών/τριών του ΑΠΘ, και πιθανώς αργότερα και άλλων Πανεπιστημίων.
Θα ακολουθήσει η λεπτομερής ενημέρωση των εθελοντών φοιτητών/τριών σχετικά με το τεχνικό μέρος της εκπαίδευσης για την ψηφιοποίηση των κειμένων μέσω δημιουργίας ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ημερομηνία Ανάρτησης: 
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017
Κατηγορία ανακοίνωσης: 
Υποκατηγορία ανακοίνωσης: 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr