Δείτε εδώ το έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με πρόγραμμα υποτροφιών υποστήριξης κινητικότητας της Σλοβακίας για α) μεταπτυχιακούς/-ές φοιτητές/-τριες β) Υ.Δ., γ) ακαδημαϊκούς διδασκάλους/-λισσες, ερευνητές/-τριες και καλλιτέχνες/-ιδες, οι οποίοι/-ες έχουν προσκληθεί από δημόσιο, ιδιωτικό ή κρατικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ερευνητικό οργανισμό της Σλοβακίας για την πραγματοποίηση μέρους των σπουδών τους (μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/-τριες), έρευνας, διδασκαλίας ή καλλιτεχνικής διαμονής αντίστοιχα, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.
 
Οι υποτροφίες είναι διάρκειας 1-2 εξαμήνων/1-3 τριμήνων (φοιτητές/-τριες) ή 1-10 μηνών (Υ.Δ., ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι/-ισσες, ερευνητές/τριες, καλλιτέχνες/-ιδες) και καλύπτουν τα έξοδα διαβίωσης (διαμονή, διατροφή) κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Σλοβακία. Το ύψος της υποτροφίας κυμαίνεται από 350 – 1000 € μηνιαίως ανάλογα το επίπεδο σπουδών και τα έτη εμπειρίας. Προβλέπεται επίσης εφάπαξ ποσό για κάλυψη δαπανών μετακίνησης, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ χώρας πρόλευσης και χώρας υποδοχής.
 
Οι αιτήσεις, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά δύο φορές το χρόνο:
- έως τις 30 Απριλίου για κάθε επόμενο ακαδημαϊκό έτος (π.χ. 30 Απριλίου 2019 για το ακ. έτος 2019-20)
- έως τις 31 Οκτωβρίου για το εαρινό εξάμηνο κάθε τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (π.χ. 31 Οκτωβρίου 2019 για το εαρινό εξάμηνο 2019-20)
 
Στην ιστοσελίδα του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να αναζητήσουν την ανακοίνωση, τους όρους συμμετοχής (διαδικασία αίτησης/δικαιολογητικά), οδηγούς για τις σπουδές και την έρευνα στη Σλοβακία και προγράμματα εκμάθησης Σλοβακικής γλώσσας, καθώς και πρόσβαση στην πλατφόρμα αιτήσεων (προϋποτίθεται η δημιουργία λογαριασμού χρήστη).
 
Για διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται στο συντονιστή του προγράμματος κο Lukas Marcin στο email: nsp-foreign@saia.sk και στο τηλέφωνο: +421-2-5930 4733 (απευθείας)

Ημερομηνία Ανάρτησης: 
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ανακοίνωσης: 
Υποκατηγορία ανακοίνωσης: 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr