Ημερομηνία Εκδήλωσης (Έναρξη - Λήξη): 
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
Geomapplica

Το “Εργαστήριο Εφαρμογών της Πληροφορικής στο Χώρο” του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει την 1η Ημερίδα Geomapplica. Η ημερίδα αποτελεί την πρώτη και εναρκτήρια εκδήλωση που συνδέει την ακαδημαϊκή έρευνα με την πραγματικότητα των εφαρμογών στον ελληνικό χώρο μιας τεχνολογίας αιχμής που την τελευταία δεκαετία εξελίσσεται συνεχώς. Το θέμα της είναι “Εφαρμογές UAV & Drones στον ελλαδικό χώρο”. H ημερίδα διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 31 Μαρτίου 2017 στο Κέντρο Ιστορίας της πόλης στην πλατεία Ιπποδρομίου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται σε εφαρμογές και έρευνα πεδίου. Η ημερίδα αφορά έμπειρους χρήστες μη επανδρωμένων ιπτάμενων μηχανών αλλά και όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα υπόβαθρο τεχνογνωσίας και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία των UAV για τις δικές τους εφαρμογές.

Απευθύνεται επίσης σε φοιτητές, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες και σπουδαστές με μηδενική μέχρι σημαντική εμπειρία σε ανάλογα συστήματα. Στην Ημερίδα ακόμα προσκαλούνται όσοι και όσες ασχολούνται με Drones για αναψυχή, δημιουργική απασχόληση ή ιδιοκατασκευές και αγωνιστικές δραστηριότητες.

 

Επιστημονικοί Συνδιοργανωτές της Ημερίδας είναι το:

- Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Α.Π.Θ

- Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ, Τομέας Φυσικής και Περιβαλλοντικής Γεωγραφίας

- ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών : Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφοτικής Τε, Κατεύθυνση Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής

 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκπρόσωποι των ακόλουθων ακαδημαϊκών τμημάτων:

-Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ

- Τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ

- Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών – Α.Π.Θ

 

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, του ΣΕΜΠΧΠΑ και του Συλλόγου Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας. Στηρίζεται ακόμη από το Σύλλογο Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Βορείου Ελλάδος.

Οι θεματικές που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα σχετίζονται με:

Τη  νομοθεσία των ΣμηΕΑ και το νέο καθεστώς που επιβλήθηκε από την ΥΠΑ από τον Ιανουάριου του 2017
Την εφαρμογή των UAV στην έρευνα της αρχαιολογίας
Τις εφαρμογές στη γεωργία ακριβείας
Τις εφαρμογές στην καταγραφή του δασικού κεφαλαίου και τον εκσυγχρονισμό των δασικών χαρτών
Τις εφαρμογές στη βιολογία και στην καταμέτρηση της χλωρίδας σε υδάτινες μάζες
Τις εφαρμογές λογισμικού διασύνδεσης και αποθήκευσης δεδομένων προερχόμενων από UAV με βάσεις GIS
Τη διασύνδεση της ερευνητικής και ακαδημαικής κοινότητας με συλλόγους και σωματεία ερασιτεχνών χρηστών UAV και ερασιτεχνιών και επαγγελματιών φωτογράφων

 

Η Οργανωτική Επιτροπή ευελπιστεί αυτή να είναι η πρώτη από μια σειρά τακτικών εκδηλώσεων που θα έχει σαν αντικείμενο τις εφαρμογές UAV στη γεωματική και στην καταγραφή της γήινης επιφάνειας.

 

Περισσότερες πληροφορίες (προεγγραφές, κλπ.) στη ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

 

Κατηγορία Εκδήλωσης: 
Ημερομηνία ανάρτησης: 
08/03/2017

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr