Ημερομηνία Εκδήλωσης (Έναρξη - Λήξη): 
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 - Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Tο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Rotterdam University of Applied Sciences, διοργανώνει από 10-21 Δεκεμβρίου 2018 το Workshop με θέμα Spatial - socioeconomic impacts of the Thessaloniki metro development, με σκοπό να ερευνήσει τις χωρικές επιπτώσεις της ανάπτυξης του νέου μέσου σταθερής τροχιάς που πρόκειται να λειτουργήσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του δικτύου της Στρατηγικής Ανθεκτικότητας των 100 μεγάλων πόλεων στο οποίο συμμετέχουν τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και το Rotterdam.

Ομάδα δεκαέξι φοιτητών από τα δυο πανεπιστήμια θα παρακολουθήσουν διαλέξεις, αλλά κυρίως θα κάνουν πρωτογενή έρευνα των εμπλεκόμενων στην κατασκευή, λειτουργία και χρήση του μετρό και με την υποστήριξη καθηγητών και ερευνητών από τα δυο πανεπιστήμια, θα αναλύσουν και θα παρουσιάσουν συγκριτικά στοιχεία για την ανάπτυξη ανάλογων υποδομών στις δύο πόλεις.

Την Οργανωτική Ομάδα του Workshop αποτελούν οι καθηγητές Ε Παπαδοπούλου, Α. Παπαγιαννάκης, Γ. Ποζουκίδου, Χ. Εμμανουήλ και P.van Rijn ενώ υποστηρίζεται επιστημονικά από τα μέλη του Τμήματος Α. Γιαννακού, Γ. Μιχαηλίδη, Ι. Φραγκόπουλο και Δ. Καιμάρη.

Κατηγορία Εκδήλωσης: 
Ημερομηνία ανάρτησης: 
06/12/2018

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr