Σας ενημερώνουμε ότι οι δηλώσεις μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου 20243-2025, θα γίνουν από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 έως και Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δηλώσεις των μαθημάτων γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από τις φοιτήτριες/τές του Τμήματος μέσω της διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Γραμματείας ΑΠΘ για φοιτητές: https://student.auth.gr και αυστηρά μέσα στην προθεσμία αυτή.

Γενικές οδηγίες υποβολής δήλωσης:

  • Τα υποχρεωτικά μαθήματα που προβλέπονται στο εξάμηνό σας, πρέπει να δηλωθούν από όλες/όλους τις/τους φοιτήτριες/τές του Τμήματος με δική τους ευθύνη και ΔΕΝ δηλώνονται αυτόματα από τη Γραμματεία.
  • Τα μαθήματα που μπορούν συνολικά να δηλωθούν είναι ν+3 (όπου ν ο αριθμός μαθημάτων του εξαμήνου και 3 από χρωστούμενα από προηγούμενο αντίστοιχο εξάμηνο).
  • Tα μαθήματα επιλογής 7ου εξαμήνου, θα πρέπει να δηλωθούν όπως προβλέπεται με βάση το τρέχον πρόγραμμα σπουδών
  • Υπενθυμίζεται, ότι η δήλωση μαθημάτων από το 7ο εξάμηνο και άνω, προϋποθέτει τη συγκέντρωση από τους κύκλους σπουδών υποβάθρου και κορμού (υποχρεωτικά μαθήματα 1-6 εξαμήνου) τουλάχιστον 90 διδακτικών μονάδων (50% του συνόλου των 180 ΔΜ που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή τους).
  • Η δήλωση του μαθήματος Θ9-1 Μεθοδολογία εκπόνησης διπλωματικής εργασίας προϋποθέτει τη συγκέντρωση τουλάχιστον 180 διδακτικών μονάδων.
  • Οι επί πτυχίω (11ο και άνω) φοιτήτριες/τές, δεν έχουν περιορισμό ως προς τον αριθμό μαθημάτων που δηλώνουν ή το εξάμηνο, έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται και σε μαθήματα διαφορετικού εξαμήνου χωρίς ποσοτικό περιορισμό, με την προϋπόθεση ότι τα μαθήματα τα έχει δηλώσει σε προηγούμενο αντίστοιχο εξάμηνο. Η δυνατότητα δήλωσης μαθημάτων που ανήκουν/διδάσκονται στο εαρινό εξάμηνο αφορά αποκλειστικά τις/τους επί πτυχίω φοιτήτριες/τές.

Μαθήματα ελεύθερης επιλογής (μόνο για φοιτήτριες/τές 7ου εξαμήνου):
Στο 7ο εξάμηνο δίνεται η δυνατότητα επιλογής μέχρι 2 μαθημάτων ελεύθερης επιλογής από άλλο Τμήμα του ΑΠΘ.
Μπορείτε να επιλέξετε μαθήματα χωρίς περιορισμούς, τα οποία θα πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση στα ECTS (δηλ. τα επιλεγόμενα μαθήματα να δίνουν τουλάχιστον 4 δ. μονάδες) με απαραίτητη προϋπόθεση να εγκριθεί από το Τμήμα. Δεν υπάρχει περιορισμός σε σχέση με το έτος ή την κατεύθυνση, και δεν θα πρέπει να υπάρχουν προαπαιτούμενα μαθήματα. . Για το λόγο αυτό, αφού επιλέξετε τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν, χρειάζεται να υποβάλλετε ένα απλό αίτημα στη Γραμματεία, με τους τίτλους, περιγραφές των μαθημάτων αυτών και το Τμήμα όπου διδάσκεται (εφόσον πρώτα διαπιστώσετε μέσω της γραμματείας του Τμήματος όπου διδάσκεται το μάθημα ότι αυτό είναι ανοιχτό για δηλώσεις από άλλα τμήματα).
Η δήλωση μαθημάτων ελεύθερης επιλογής από άλλα Τμήματα, δεν μπορεί να γίνει από τις φοιτήτριες/τές απευθείας αλλά γίνεται μέσω του συστήματος από τη Γραμματεία αποκλειστικά.
 
Οι φοιτήτριες/τές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη δήλωση, μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία για να διευκολυνθούν όπου κριθεί απαραίτητο.

Ημερομηνία Ανάρτησης: 
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024
Κατηγορία ανακοίνωσης: 
Υποκατηγορία ανακοίνωσης: 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr